Mutatjuk, hogyan készíthetsz tökéletes főtt rizst. Próbáld ki ezt az ázsiai trükköt!
A legtöbben azzal kezdik a rizskészítést, hogy először egy kevés olajon lepirítják a rizst, majd forró vízzel felöntik, megsózzák, egyszer megkeverik, lefedik, és 20-25 perc alatt puhára párolják. Heni viszont egészen más módszerre esküszik: nála nincs pirítás. Először alaposan átöblíti a rizst, egészen addig, amíg a víz tiszta nem lesz. Ahogy ő mondja, ezzel kimossa belőle a „koszt”, vagyis a felesleges keményítőt.
Ezután a tiszta rizs a rizsfőzőbe kerül, és annyi vizet kell ráönteni, hogy éppen csak egy ujjnyi vastagon lepje el. Ez az ősi ázsiai módszer biztosan beválik, nem kell bögrével számolgatni a mennyiségeket, mert bármilyen adaggal működik. Ezt követően pedig csak el kell indítani a rizsfőzőt, és még sózni sem szükséges. A tökéletes rizs titka tehát ennyire egyszerű!
Ezt olvastad már? Itt a hozzávaló, amitől tökéletes lesz a gyümölcsleves, ezt a háziasszonyok 90%-a nem ismeri