Elkészítés:
Helyezd a csíkozott, előfőzött pacalt egy nagy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Adj hozzá sót, a kettévágott vöröshagymát, babérlevelet és a szemes borsot. Lassú tűzön főzd kb. 1 órán át. Ezután távolítsd el a hagymát, babérlevelet és borsot, öntsd le a főzővizet, majd langyos vízben öblítsd át a pacalt, szűrd le és csepegtesd le.
A füstölt szalonnát vágd vékony csíkokra, és süsd ki a zsírban. A finomra aprított vöröshagymát pirítsd meg a szalonna zsírjában, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, és futtasd meg.
Tedd hozzá a lecsóalapot és szórd meg őrölt pirospaprikával. Keverd hozzá a pacalt és a szalonna bőrét. Önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd fűszerezd őrölt köménnyel, sóval, borssal, csilipaprikával és Piros Arannyal ízlés szerint. Lassú tűzön főzd, időnként keverd meg, és szükség szerint pótold a vizet.
A recept folytatásáért a reklám alatt kattints a tovább gombra!