Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Fiatal kakas pörkölt recept, egyik nagy kedvencünk, nem tudjuk megunni

hirdetés

Elkészítés

Szerezzünk be egy háztáji, egész kakast, tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel. A mellét két-három darabra vágjuk, a combot kettőbe, a szárnyat egészben hagyjuk.

Tisztítsuk meg a vöröshagymákat, és vágjuk nagyon apró kockákra (vagy használjunk késes aprítógépet). Egy nagyobb vasedényben, lábosban vagy bográcsban, lassú tűzön kezdjük el párolni a hagymát a zsíron. Hagyjunk időt, hogy a hagyma pépesre párolódjon.

Ha a hagyma kellően puha és pépes, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, keverjük össze, majd kicsit pirítsuk meg.

Tegyük bele a kakasdarabokat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vagy turmixolt paradicsomot és paprikát, sót, borsot, babérlevelet (és az opcionális fűszernövényeket és őrölt köményt). Öntsük fel 2 dl tiszta, szűrt vízzel, tegyünk rá fedőt, mérsékeljük a hőmérsékletet, és lassú tűzön kezdjük el főzni a pörköltet.

Alacsony hőfokon, fedő alatt pároljuk 3-4 órán át, közben inkább rázogassuk, mint kevergessük. Félidőben adjunk hozzá 2 dl jó minőségű, száraz vörösbort. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, hogy ne égjen le.

Amíg fő a kakaspörkölt, készítsünk hozzá kapros galuskát, túrós-tepertős csuszát vagy bármilyen tésztaköretet.

Kép forrás: Mónika Kurusáné

A falusi háziasszonyok titka: ÍGY készül az igazi retro nokedli!

Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!