ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Fiatal kakas pörkölt recept, egyik nagy kedvencünk, nem tudjuk megunni

hirdetés

Elkészítés

Szerezzünk be egy háztáji, egész kakast, tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel. A mellét két-három darabra vágjuk, a combot kettőbe, a szárnyat egészben hagyjuk.

Tisztítsuk meg a vöröshagymákat, és vágjuk nagyon apró kockákra (vagy használjunk késes aprítógépet). Egy nagyobb vasedényben, lábosban vagy bográcsban, lassú tűzön kezdjük el párolni a hagymát a zsíron. Hagyjunk időt, hogy a hagyma pépesre párolódjon.

Ha a hagyma kellően puha és pépes, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, keverjük össze, majd kicsit pirítsuk meg.

Tegyük bele a kakasdarabokat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vagy turmixolt paradicsomot és paprikát, sót, borsot, babérlevelet (és az opcionális fűszernövényeket és őrölt köményt). Öntsük fel 2 dl tiszta, szűrt vízzel, tegyünk rá fedőt, mérsékeljük a hőmérsékletet, és lassú tűzön kezdjük el főzni a pörköltet.

Alacsony hőfokon, fedő alatt pároljuk 3-4 órán át, közben inkább rázogassuk, mint kevergessük. Félidőben adjunk hozzá 2 dl jó minőségű, száraz vörösbort. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, hogy ne égjen le.

Amíg fő a kakaspörkölt, készítsünk hozzá kapros galuskát, túrós-tepertős csuszát vagy bármilyen tésztaköretet.

Kép forrás: Mónika Kurusáné

A falusi háziasszonyok titka: ÍGY készül az igazi retro nokedli!

Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!