hirdetés
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk meg, majd fél cm-es vastag szeleteket vágjunk belőle, utána 4-5 percig sós vízben főzzük meg egy kicsit. Egy kerek kerámiatálat olajozzunk ki, zsemlemorzsával hintsük meg és ebbe rakjuk bele a víztől lecsepegtetett krumplit.
Öntsük rá a tejszínt, szórjuk rá a reszelt sajtot. Egy evőkanálnyit félreteszünk. Közepébe tegyünk a koktél paradicsomot és kakukkfűágat.
180 fokos sütőben alsó-felső sütésen 15 percig süssük (én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem), majd szórjunk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot. Ezt követően kicsit toljuk vissza a sütőbe, süssük ropogósra és közben figyeljük, hogy nehogy megégjen (kb 5 percig sütjük).
Ajánló: