A megtisztított körmöket rakjuk bele a kuktafazékba, és enyhén sózott vízben főzzük olyan puhára, hogy főzés után a csontok könnyedén kicsúszhassanak a husiból. Amint megfőtt, a levéből kivesszük, az összes csontot és eltávolítjuk őket, a lefejtett húst félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva keverjük el benne a pirospaprikát, a vegetát és a borsot.
A köröm főzőlevéből 2 evőkanállal hozzáadunk, majd vissza tesszük a tűzre. Öntsük bele a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot. Ezután annyi főzőlével öntsük fel, amennyi majdnem ellepi a hozzávalókat. Fedővel lefedve, pár perc alatt nagy lángon készre főzzük.
Köretnek sós vízben főtt burgonyát ajánlok mellé ecetes savanyúsággal.
Jó étvágyat kívánok!
Ez is érdekelhet: Fontos! Ne ültesd EZEKET a paradicsom mellé, mert tönkreteszi a termésed