Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

A falusi körömpörkölt titka: így lesz igazán szaftos

falusi körömpörkölt
hirdetés

A megtisztított körmöket rakjuk bele a kuktafazékba, és enyhén sózott vízben főzzük olyan puhára, hogy főzés után a csontok könnyedén kicsúszhassanak a husiból. Amint megfőtt, a levéből kivesszük, az összes csontot és eltávolítjuk őket, a lefejtett húst félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva keverjük el benne a pirospaprikát, a vegetát és a borsot.

A köröm főzőlevéből 2 evőkanállal hozzáadunk, majd vissza tesszük a tűzre. Öntsük bele a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot. Ezután annyi főzőlével öntsük fel, amennyi majdnem ellepi a hozzávalókat. Fedővel lefedve, pár perc alatt nagy lángon készre főzzük.
Köretnek sós vízben főtt burgonyát ajánlok mellé ecetes savanyúsággal.

Jó étvágyat kívánok!

Ez is érdekelhet: Fontos! Ne ültesd EZEKET a paradicsom mellé, mert tönkreteszi a termésed

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!