Kukoricakeményítő és kukoricaliszt
Egy másik népszerű alternatíva a kukoricakeményítő. Ez fényes, áttetsző megjelenést kölcsönöz a mártásnak, így ideális ázsiai mártásokhoz és szószokhoz. A kukoricaliszt viszont a mexikói és dél-amerikai receptekhez a leginkább alkalmas, a szószok jellegzetes ízét és színét adja.
Ezt olvastad már? A nagymamám trükkje a konyharuhákkal, így varázsold te is újjá őket
Hüvelyesek és pürésített főtt zöldségek
A hüvelyesek, mint a csicseriborsó vagy a fehérbab egy másik nagyszerű alternatíva a sűrítésre. A hüvelyesek nemcsak besűrítik a mártásunkat, de még növelik is annak tápértékét is. Pürésítsük őket és csak keverjük hozzá a szószhoz. A főtt zöldségek, például a karfiol vagy az édesburgonya pürésítése természetes krémességet és sűrűséget kölcsönöz a mártásainknak.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!