ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Ez tuti mindenki kertjében nő, sokan mégsem ismerik a gyógyhatásait

Ez tuti mindenki kertjében nő sokan mégsem ismerik a gyógyhatásait
hirdetés

A rengeteg ehető növény közül a vad spenót figyelemre méltó, mégis alulértékelt szuperételként jelenik meg. Ez a sok néven ismert gyomnövény különféle környezetben megtalálható, gyakran háttérbe szorítva a hagyományos zöldek közül. Táplálkozási és egészségügyi előnyei azonban nem mindennapiak.

A vadspenót előnyei

A vitaminok kincses tárháza: A vadspenót kiváló A-, C- és K-vitamin-forrás, amelyek elengedhetetlenek a látás, az immunrendszer és a véralvadás fenntartásához. Levelei B-vitaminban is gazdagok, támogatják az anyagcserét és az agy egészségét.
Ásványokban gazdag: A legtöbb kerti zöldségnél magasabb ásványianyag-tartalommal rendelkezik – kalciumot, magnéziumot, káliumot, vasat és cinket kínál, erősítve a csontok egészségét, az izomműködést és a sejtek általános jólétét.
Antioxidáns menedék: A növény tele van flavonoidokkal, például kvercetinnel és kaempferollal, valamint fenolsavakkal és karotinoidokkal, amelyek leküzdik az oxidatív stresszt, és csökkenthetik a krónikus betegségek, köztük bizonyos rákos megbetegedések és szívbetegségek kockázatát.
Rostban gazdag: A vadspenót magas élelmi rosttartalmú, nem csak az emésztőrendszer egészségét támogatja, hanem segíti a vércukorszint szabályozását és elősegíti a jóllakottság érzését, ami előnyös lehet a súlykontrollban.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!