hirdetés
Felvágás megfelelő méretű darabokra
Miután megmostad és szárazra törölted, vágd a májat hüvelykujjnyi, 1,5–2 cm vastag csíkokra. Ne vágd túl vékonyra, mert a kisebb darabok kiszáradhatnak a sütés során.
Narancsos-rozmaringos kacsa készül hagymás törtburgonyával
Hagymaalap elkészítése
A resztelt máj egyik titka a bőséges hagymaalap. Kockázz fel minél több vöröshagymát, és dinszteld meg szalonnazsíron vagy olajon, amíg teljesen összeesik és aranyszínűvé válik. Ez adja az étel szaftos alapját, hasonlóan a pörkölthöz.
A máj pirítása
Tedd a felkockázott hagymára a májat, és magas hőfokon, folyamatos kevergetés mellett pirítsd. Fontos, hogy ne adj hozzá vizet, és ne fedd le, mert az pároláshoz vezet, ami keménnyé teheti a májat.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!