Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez a tökéletes resztelt máj titka: így bármikor meg tudnánk enni

hirdetés

Felvágás megfelelő méretű darabokra

Miután megmostad és szárazra törölted, vágd a májat hüvelykujjnyi, 1,5–2 cm vastag csíkokra. Ne vágd túl vékonyra, mert a kisebb darabok kiszáradhatnak a sütés során.

Narancsos-rozmaringos kacsa készül hagymás törtburgonyával

Hagymaalap elkészítése

A resztelt máj egyik titka a bőséges hagymaalap. Kockázz fel minél több vöröshagymát, és dinszteld meg szalonnazsíron vagy olajon, amíg teljesen összeesik és aranyszínűvé válik. Ez adja az étel szaftos alapját, hasonlóan a pörkölthöz.

A máj pirítása

Tedd a felkockázott hagymára a májat, és magas hőfokon, folyamatos kevergetés mellett pirítsd. Fontos, hogy ne adj hozzá vizet, és ne fedd le, mert az pároláshoz vezet, ami keménnyé teheti a májat.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

3 / 5

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!