Az egyszerűbb módszer: Bontatlan csuhéjában 1-2 darab kukoricacsövet tegyél egy tányérra, majd mikrohullámú sütőben, maximális teljesítményen – 850 watton – párold 3 percig saját levében. Vedd ki a mikróból, nagyon forró lesz,ezért hagyd hűlni egy rácsra téve, mielőtt megpróbálod kibontani!
A másik módszerhez: a megtisztított vagy feldarabolt kukoricát tedd üvegtálba letakarva a fedelével, néhány levéllel együtt. Öntsd alá vizet, majd a lefedett üvegtálban párold be a mikróba 7-10 percig.
Bár ezzel a főzési módszerrel a kukorica íze lehet nem tökéletes, de nagy előnye, hogy nem kell bekapcsolnod a konyhai tűzhelyt főleg, ha nyáron meleg van, és akár a munkahelyi mikrohullámú sütőben is elkészíthető.
A kukorica nemcsak jóízű, hanem egészséges is. Amellett, hogy a kukoricának igen magas a szénhidráttartalma, rengeteg vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Gluténmentes, így a lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Ha nem csak a főtt változatot szeretjük, a kukorica grillezve és krémlevesnek elkészítve is nagyon finom.
Ez is érdekelhet:
A citrommag 10 lenyűgöző előnye: apró kincs a táplálkozásban
Kertész barátnőm mondta el a titkot: Soha többet nem sárgulnak a muskátlid levelei, ha így gondozod