Amennyiben horpadt szemeket látunk, akkor ne vegyük meg, mivel az a kukorica már öreg. Ne vegyük meg továbbá, ha túl apró, túlzottan sűrű, vagy túlzottan ritka a szemek állása.A jó minőség jele, ha megkarcolunk egy szemet, abból fehér, tejszerű lé csordul ki.
A kukorica csöve legyen fehér esetleg sárga. Na, az alapokkal végeztünk is! Jönnek a tippek, hogyan főzzük tökéletesre a kukoricát! Az a legjobb, ha frissen készítjük el a megvásárolt vagy a kertben leszedett kukoricát, de az sem probléma, ha fogyaszthatjuk azt. Semmi baja nem lesz a fagyasztás által. A mélyhűtőből kivett kukorica csövét mindig fagyott állapotban tegyük bele a forró vízbe.
Sokan úgy főzik a kukoricát, hogy a csőről szedett csuhélevelekkel bélelik a főző edényt, és betakarják vele a kukorica csöveket is. Ettől még jobb ízű lesz a kukorica valóban van értelme. A főzővízbe tegyünk kis zsírt, cukrot vagy akár vajat is, hogy még finomabb legyen a végeredmény.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!