hirdetés
Ez a mákos babka recept mindenkit lenyűgöz – az utolsó morzsáig imádni fogod
Nálunk óriási kedvenc a mákos babka. Sokszor szoktam készíteni, és mindig pillanatok alatt elfogy az egész, annyira kedvelt az egész családban.
Ajánló: 10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban
Hozzávalók (4 kis babkához):
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1,5 evőkanál cukor
- 2 dkg friss élesztő
- Csipet só
- 3 dl langyos tej
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 5 dkg langyos margarin vagy vaj (dagasztás közben hozzáadva)
Töltelékhez:
- 18 dkg darált mák
- 2-3 evőkanál porcukor
- Olvasztott margarin a tészta kenéséhez
Tetejére:
- 1 tojássárgája (kenéshez)
- Kevés vaníliás cukorral ízesített tej (a végső locsoláshoz)
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!