1. Csabai kolbász
A Csabai kolbász vagy Csabai vastagkolbász egy tradicionális hengeres kolbász, amelyet sertéshúsból készítenek, egy legalább 135 kg-osra hízott sertésből. A kolbászt egyedivé teszi a gyártás során alkalmazott kézi csontozás, melynek során az összes inat eltávolítják, így biztosítva, hogy nem lesz rágós és csak a legjobb minőségű hús kerül bele.
A sertéshúst és a zsírt ledarálják, majd paprikával, fokhagymával, köménnyel, sóval összekeverik, bélbe töltik, majd a kolbászt füstölik, pácolják és szárítják. Könnyen szeletelhető, csípős, füstös és fűszeres íze van, nem csak a magyarok kedvence, a külföldiek is rajonganak érte.
Ez is érdekelhet:
Csodát tesz a veteményesben ez a házi műtrágya, amióta tudom csak ezt használom
A virágok átültetésének szabályai, amiket mindenki elhibáz és a virág látja kárát!