Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ettől lesz igazán ropogós a kovászos uborka – a legtöbben elrontják

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés

5. Miért érdemes bevágni az uborkát?

Ha kettévágod vagy bevágod az uborkát, a sós lé jobban átjárja, és intenzívebb íze lesz. Sokan félnek, hogy így puha lesz, de ettől még ropogós marad!

6. Kenyér vagy krumpli? Mindkettő működik!

A hagyományos recept kovászos kenyeret használ az erjedési folyamat beindításához. De ha gluténmentes verziót készítenél, krumpli is tökéletes helyettesítő! Mindkét alapanyag szénhidrátot biztosít a mikroorganizmusoknak, amik beindítják az erjedést.

7. Figyelj a folyadék pótlására!

Miután az üveget megtöltötted az uborkákkal, fűszerekkel, forró sós lével, és a tetejére raktad a kenyeret vagy a krumplit, fontos, hogy mindig pótold az elpárolgott folyadékot!

Tipp: A lezárt üveget tedd egy mélytányérba vagy tálcára, mert az erjedés során kifolyhat egy kevés lé.

8. Mennyi idő alatt készül el?

A kovászos uborka érlelési ideje 3-6 nap, attól függően, mennyire meleg a hely, ahol tárolod. A lé zavarossá válhat, de ne aggódj, ez teljesen normális!

Naponta ellenőrizd, és amikor már kellően savanyú és roppanós, szűrd le és tedd kisebb üvegekbe. A leszűrt levet öntsd vissza az uborkákra, és hűtőben akár 2-3 hétig eltartható!

Ajánló: Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!