Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Egyszer ettem, de azóta is emlegetem: rántott köröm recept

Egyszer ettem, de azóta is emlegetem rántott köröm recept
hirdetés

Elkészítés:

Alaposan tisztítsd meg a körmöket, hogy minden szennyeződést eltávolíts. Ezután készítsd elő őket, mintha körömpörköltet készítenél.

Egy fazékban olvaszd meg a zsírt, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, fűszerköményt és babérlevelet. Keverd jól össze.

Tedd a körmöket a fűszeres alapba, majd önts rájuk annyi vizet, hogy ne teljesen, csak részben lepje el őket. Lassú tűzön főzd a körmöket, amíg olyan puhák nem lesznek, hogy könnyedén ki tudd venni a csontokat.

A megfőtt körmöket óvatosan emeld ki a fazékból, és helyezd egy tálcára. Hagyj időt, hogy egy kicsit hűljenek, de még melegen csontozd ki őket, mert így könnyebb dolgozni velük.

A kicsontozott körömdarabokat lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Ügyelj arra, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a panír.

Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd ki a bepanírozott körmöket. Nem szükséges sokáig sütni, hiszen a köröm már főtt; elég, ha a panír szép aranysárgára pirul. Sütés közben légy óvatos, mivel az olajból kifröccsenhet a víz.

Az elkészült rántott körmöt friss salátával, mártogatósokkal vagy egyszerűen egy szelet ropogós kenyérrel tálalhatod.

    Így készül a legfinomabb habroló

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!