Elkészítés:
Alaposan tisztítsd meg a körmöket, hogy minden szennyeződést eltávolíts. Ezután készítsd elő őket, mintha körömpörköltet készítenél.
Egy fazékban olvaszd meg a zsírt, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, fűszerköményt és babérlevelet. Keverd jól össze.
Tedd a körmöket a fűszeres alapba, majd önts rájuk annyi vizet, hogy ne teljesen, csak részben lepje el őket. Lassú tűzön főzd a körmöket, amíg olyan puhák nem lesznek, hogy könnyedén ki tudd venni a csontokat.
A megfőtt körmöket óvatosan emeld ki a fazékból, és helyezd egy tálcára. Hagyj időt, hogy egy kicsit hűljenek, de még melegen csontozd ki őket, mert így könnyebb dolgozni velük.
A kicsontozott körömdarabokat lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Ügyelj arra, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a panír.
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd ki a bepanírozott körmöket. Nem szükséges sokáig sütni, hiszen a köröm már főtt; elég, ha a panír szép aranysárgára pirul. Sütés közben légy óvatos, mivel az olajból kifröccsenhet a víz.
Az elkészült rántott körmöt friss salátával, mártogatósokkal vagy egyszerűen egy szelet ropogós kenyérrel tálalhatod.