Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Egy kis svéd uborkasaláta recept, fogyasztható frissen és télire is el lehet tenni

svéd uborkasaláta recept
hirdetés

A svéd uborkasaláta eléggé hasonlít a mi uborkasalátánkra, azonban mégis más ízélményt nyújt. Ahány ház, annyi szokás, változhatnak a hozzávalók és az arányok is ízlés szerint.

Szerintem érdemes kipróbálni, mert biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Mi mostanában csak ezt készítettük, nagyon passzolt pörkölt, grillezett húsok mellé.

Hozzávalók

  • 4 kg uborka (én most kígyóuborkából csináltam. De fürtös uborka is jó hozzá),
  • 1 kg vörös vagy lilahagyma,
  • 6 dl víz,
  • 4 dl ecet (20 %-os),
  • 60 dkg cukor,
  • 9 dkg só,
  • 12 g mustármag (most kihagytam),
  • 1 kk nátrium-benzoát.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!