ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Egy kis lekváros kifli recept

lekváros kifli recept
hirdetés

Érdemes dupla adaggal készíteni, mert nagy sikere lesz, mert ennek az édes lekvárral megkent kifliknek nem lehet ellenállni.

Az édes töltelékkel gazdagított kiflit könnyű elkészíteni, a tésztája nagyon puha. A finomság jól zárható dobozban 2-3 napig is eláll, egy édesszájú ismerős névnapjára vagy születésnapjára tökéletes ajándék vagy vendégváró.

Ha egy kis különlegességet csempésznél bele, akkor 1 darab reszelt citrom- vagy narancshéj kerüljön a tésztába. A kifli bármilyen lekvárral finom, próbáld ki házi szilvalekvárral, barackkal vagy eperrel. Tökéletes finomság, reggeli kávé mellé is jólesik megenni.

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt átszitáljuk,
  • 2,5 dl tej,
  • 1,5 dl olaj,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 mokas kanál só,
  • 3 vagy 4 evőkanál porcukor,
  • 5 dkg élesztő,
  • 0,5 csomag sütőpor.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!