A burgonyás húsos fasírt elkészítése:
Első körben a burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a massza, még adunk hozzá zsemlemorzsát.
Ezt láttad már? Joghurtos meggyes recept, nagyon egyszerű és nagyon finom
Kiolajozott sütőformába, vagy őzgerincformába simítjuk és 180 fokos sütőben, nagyjából egy óra alatt készre sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük. Tálaláskor a tetejét átkenhetjük paradicsomszósszal, vagy csípős mártással, de enélkül is finom.
Ezért érdemes burgonyát fogyasztani
A burgonya – vagy hétköznapibb nevén krumpli – A-, B-, valamint C-vitaminban is gazdag. Sok benne a kálium, ennek köszönhetően jó hatással van a szívműködésre, a benne található foszforsók pedig serkentik az idegrendszer működését. A krumpli bizony rászolgált arra, hogy gyógynövénynek nevezzük. Salaktalanító és lúgosító hatása miatt kiválóan alkalmas regeneráló kúrák alapjaként.
Ezt olvastad már? Ez egy nagyon finom és olcsó étel, a nagymamám sokszor készítette