Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Birsalmasajt recept, én minden évben elkészítem

Birsalma sajt recept, én minden évben elkészítem
hirdetés

Elkészítés:

A birsalmákat szárazon fényesre töröljük, majd alaposan megmossuk. Egy edényben vizet forralunk, amelybe 1 evőkanál citromsót és 1 evőkanál borként keverünk.

A birsalmákat negyedekre vágjuk, nem kell meghámozni őket, csak a magházat távolítjuk el, de nem túl mélyen, mert a pektin – ami sűrít – a kövecses részben található. A szeleteket azonnal a citromsavas vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.

Egy nagy edénybe (például vastag aljú lábosba) kettő ujjnyi vizet öntünk, és a birsalmákat hozzáadjuk a maradék citromsavval együtt. Közepes lángon főzzük, körülbelül fél óra alatt puhára. Ha marad a főzés végére felesleges lé, azt leöntjük.

A megpuhult birsalmát botmixerrel simára pürésítjük, majd lemérjük a kapott masszát, amely nagyjából 5-5,5 kg lesz.

Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!