Elkészítés:
A birsalmákat szárazon fényesre töröljük, majd alaposan megmossuk. Egy edényben vizet forralunk, amelybe 1 evőkanál citromsót és 1 evőkanál borként keverünk.
A birsalmákat negyedekre vágjuk, nem kell meghámozni őket, csak a magházat távolítjuk el, de nem túl mélyen, mert a pektin – ami sűrít – a kövecses részben található. A szeleteket azonnal a citromsavas vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.
Egy nagy edénybe (például vastag aljú lábosba) kettő ujjnyi vizet öntünk, és a birsalmákat hozzáadjuk a maradék citromsavval együtt. Közepes lángon főzzük, körülbelül fél óra alatt puhára. Ha marad a főzés végére felesleges lé, azt leöntjük.
A megpuhult birsalmát botmixerrel simára pürésítjük, majd lemérjük a kapott masszát, amely nagyjából 5-5,5 kg lesz.
Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!