Elkészítés
Először elkészítjük a sajtmártást. Ehhez egy kisebb lábosban felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, annyit, hogy felvegye a vajat. Körülbelül 2 percig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, és egy csipetnyi szerecsendiót reszelünk bele. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáöntjük a tejet, és addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot, és folyamatosan kevergetjük, míg homogén, sima mártást nem kapunk. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis tejet, hogy a kívánt mártás állagot elérjük.
A sertésszűzt szeletekre vágjuk. A bacont apró kockákra vágjuk, az újhagymát és fokhagymát vékony szeletekre, a zöldpaprikát szintén kis darabokra. A zsírt felhevítjük egy serpenyőben, és megpirítjuk rajta a bacont, majd hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, amit puhára dinsztelünk. Ezt a hagymás-baconos alapot kiszedjük, és félretesszük.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!