Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

A nyár kedvence, tálkába szórt sült almás sütemény, egyszerűen őrülten finom

A nyár kedvence tálkába szórt sült almás sütemény
hirdetés

Elkészítés

Legelső lépésként mossuk meg az almákat, vágjuk őket negyedekre, majd távolítsuk el a magházukat, végül pedig reszeljük le őket egy konyhai reszelőn. Facsarjuk ki a citromot, és keverjük össze a 3 evőkanál cukorral, a fahéjjal és a citromlevet az almákkal.

Egy mély tepsit (35 x 24 cm) zsírozzunk meg és lisztezzük be. Ezután szórjuk meg a tálca egyharmadát a búzadara-liszt keverékkel, úgy, hogy teljesen befedjük a tálca alját. Egyenletesen oszlassuk el az almák felét a tésztán, majd szórjuk rá a búzadara-liszt keverék második rétegét, ezután az almák maradékát, és végül a búzadara-liszt keverék utolsó rétegével fejezzük be..

Utolsó lépéskén szórjuk a vajat kis darabokban egyenletesen a süteményre. Süssük a süteményt előmelegített sütőben nagyjából 55 percig 180 °C-on (alsó és felső sütés), amíg aranybarna nem lesz. Vegyük ki a sütőből, Hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Ez is érdekelhet:

Fogadjunk nem tudtad! Ezt jelentik a mosogatószivacsok színei

Egy növény, ami megoldja a lakásodban az egyik legnagyobb problémád

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!