Elkészítés
Legelső lépésként mossuk meg az almákat, vágjuk őket negyedekre, majd távolítsuk el a magházukat, végül pedig reszeljük le őket egy konyhai reszelőn. Facsarjuk ki a citromot, és keverjük össze a 3 evőkanál cukorral, a fahéjjal és a citromlevet az almákkal.
Egy mély tepsit (35 x 24 cm) zsírozzunk meg és lisztezzük be. Ezután szórjuk meg a tálca egyharmadát a búzadara-liszt keverékkel, úgy, hogy teljesen befedjük a tálca alját. Egyenletesen oszlassuk el az almák felét a tésztán, majd szórjuk rá a búzadara-liszt keverék második rétegét, ezután az almák maradékát, és végül a búzadara-liszt keverék utolsó rétegével fejezzük be..
Utolsó lépéskén szórjuk a vajat kis darabokban egyenletesen a süteményre. Süssük a süteményt előmelegített sütőben nagyjából 55 percig 180 °C-on (alsó és felső sütés), amíg aranybarna nem lesz. Vegyük ki a sütőből, Hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Ez is érdekelhet:
Fogadjunk nem tudtad! Ezt jelentik a mosogatószivacsok színei
Egy növény, ami megoldja a lakásodban az egyik legnagyobb problémád