A tápanyagokban gazdag bojtorjángyökér feltörekvő csillag az olyan ehető gyökerek között, mint a torma, a sárgarépa, a gyömbér és a fehérrépa. A nyirokrendszerre, az emésztőrendszerre és a húgyúti rendszerre gyakorolt pozitív hatása miatt, ez az ősi gyökér számos jelentős egészségügyi előnyt kínál.
FRISS KERTGONDOZÁSI TIPPEK ITT
A bojtorján gyökérről
Az Európából és Ázsiából származó, az Asteraceae család Arctium nemzetségéből származó bojtorjánnövényeket ma már világszerte termesztik. Ropogós állaga párosulva egyedülálló édes, de enyhén fűszeres ízével hírnevet vívott ki a kulináris világban.
A bojtorján gyökér jótékony hatásai:
Haj egészsége:
A tanninok, rostok, esszenciális zsírsavak és vitaminok bősége révén a bojtorjángyökér segít leküzdeni a hajhullást azáltal, hogy elősegíti a hajnövekedést.
Használata: Forraljuk fel a gyökeret hajolajban, vagy keverjük össze a tinktúráját vízzel, hogy közvetlenül fejbőrre vigyük fel.
Vértisztítás:
A bojtorján gyökér antioxidánsokkal és flavonoidokkal, például kvercetinnel van ellátva, amelyek megtisztítják a vért a méreganyagoktól és a káros mikrobáktól.
Használata: Főzzön teát bojtorján gyökérporból vagy zúzott formájából. Fontolja meg a tengeri sóval fűszerezett nyers bojtorján gyökér fogyasztását is.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!