Elkészítés:
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben főzzük meg a csomagoláson feltüntetett idő szerint, majd szűrjük le. A búzadarát közepes lángon, egy serpenyőben folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg az olajon. Akkor jó, ha enyhén aranybarna lesz, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Öntsük hozzá a vizet, és kevergessük tovább, amíg a gríz teljesen felszívja. Forgassuk bele a megfőtt és leszűrt tésztát, majd jól keverjük össze, hogy a gríz egyenletesen bevonja.
Porcukorral meghintve, baracklekvárral meglocsolva tálaljuk – és élvezzük a gyermekkor ízeit!
Tipp: Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki fahéjas porcukorral, dióval vagy egy kis reszelt citromhéjjal!
Cikkajánló: 5 férjfogó szaftos tejfölös kaja, ha valami mennyei és laktató ételre vágysz!