hirdetés
A család kedvence: pelmenyi készült nálunk
A pelmenyi az orosz konyha egyik legismertebb fogása. A mi családunk régóta készíti, és nagyon-nagyon szeretjük. Kicsit időigényes az elkészítése, de egyáltalán nem bonyolult. Érdemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy!
Ajánló: Sajttekercs és Stefánia szelet egyszerűen, nem is gondoltam, hogy ez ilyen finom lesz!
Hozzávalók (4-6 személyre):
A tésztához:
- 2 bögre (2,5 dl-es) finomliszt
- 1,3 dl tej (vagy víz)
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál só
A töltelékhez:
- 20 dkg darált marhahús
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 0,5 dl hideg víz
- Só és bors ízlés szerint
A tálaláshoz (ízlés szerint):
- 50 g vaj
- 50 g tejföl
- 2 teáskanál gyenge ecet (például almaecet)
- 1 nagy fej vöröshagyma
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!