Az elmúlt időben nagyon megnőtt az érdeklődés a házi kenyérsütés iránt. Sokan kérdezik, hogy mennyire nehéz a házi sütés, képes-e bárki elsajátítani, megtanulni. Jó hírem van: kenyeret sütni nem nehéz! Bemutatunk egy receptet, a legegyszerűbbről.
A kenyérsütéshez tulajdonképpen három fő dologra van szükségünk: lisztre, vízre (ez esetben tejre) és sóra. A lisztből és vízből ugyanis tudunk természetes kovászt nevelni, amit kellő odafigyeléssel a végtelenségig életben tudunk tartani. A természetes kovásszal sütött kenyér az igazi, ő a nagybetűs kenyér. Ugyanakkor ez a haladó szint. Sokan félnek tőle, sokaknak nincs idejük, energiájuk törődni vele, ezért nekik most egy egyszerűbb módot ajánlok.
Hozzávalók
- 1 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 2 csésze liszt
- 1 csésze tej
- 1 csésze g sajt (reszelt Gouda)
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!