Laktatós vacsorák február elejére aprólékból: 4 olcsó és finom étel
Vannak akik a szárnyasok csontosabb részeit nem tartják semmire és lebecsülik azokat, pedig ha tudnák milyen isteni finom és laktató fogások készülhetnek ezekből az aprólékból is! Mindjárt meg is mutatunk ebből négyet, hogy kedvet csináljunk hozzá!
Kókuszba bundázott csirkeszárnyak
Hozzávalók:
- 8 csirkeszárny
- só, őrölt bors
- 12 dkg liszt
- 3 tojás
- 20 dkg kókuszreszelék
- 4 dl olaj a sütéshez
Hozzávalók :
A zöldséges mártogatóshoz:
- 4 paradicsom
- 4 olajos articsókaszív
- 1 kis fej lila hagyma,
- só, őrölt bors
- 2 ecetes kosszarvú paprika
- 1 csokor petrezselyem
- rozmaring
- 0,7 dl fehér borecet,
- 0,7 dl olívaolaj
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk és ezután lisztbe, felvert tojásba és kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy serpenyőbe olajat öntünk, felhevítjük, majd közepes lángon pirosra sütjük. Papírtörlővel kibélelt tálra szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen róla. Ameddig erre várunk addig elkészítjük a mártogatóst. A kimagozott paradicsomokat, a lecsepegtetett articsókaszíveket és a lila hagymát mindet apróra vágjuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra karikázott kosszarvú paprikát, összekeverjük, és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, borecettel, olívaolajjal ízesítjük. Tálaláskor az elkészült mártogatóst a tányérokra halmozzuk, majd melléfektetjük a kókuszos csirkeszárnyakat, és friss rozmaringgal díszíthetjük.
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!