Klasszikus káposztás tészta recept egy kis csavarral
Van néhány olyan retró fogás, amely soha nem megy ki a divatból – a káposztás tészta pontosan ilyen. Egyszerű, laktató és pénztárcabarát, ráadásul a megfelelő recepttel elkészítve éppen olyan ízletes, mint régen.
Nálunk ezt az ételt laskának hívták, és gyerekkorom egyik nagy kedvence volt. Valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül! Sokszor került az asztalra, de igazán felnőttként kezdtem értékelni, mennyire praktikus fogás. Nemcsak gyorsan és olcsón elkészíthető, hanem remekül el is áll: ha nagyobb adag káposztát készítek, nyugodtan lefagyaszthatom, majd újramelegítve is tökéletes marad.
Bár a receptje első ránézésre pofonegyszerű, van néhány apró, de lényeges lépés, amelyeket nem érdemes kihagyni, ha igazán finom végeredményt szeretnénk.
A káposzta mennyisége:
Senki sem szereti, ha a káposztás tésztában nagyítóval kell keresni a káposztát! Ne spóroljunk vele – nyers állapotában ugyan rengetegnek tűnhet, de párolás közben jelentősen összeesik, akár a negyedére is.
Ajánló: Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned
Egy kis cukor csodákra képes:
Nemcsak a tészta tetejére szórva érdemes használni, hanem már a párolás közben is. Egy kevés cukor segít megpirítani a káposztát, enyhe karamelles ízt adva neki, amitől az étel még finomabb lesz.
Hagyma? Inkább ne!
Bár sok recept ajánlja, a klasszikus káposztás tészta hagyma nélkül készül. A hagyma túl erőteljes aromát adna, elnyomva a káposzta finom ízét.
Hozzávalók (5 adaghoz):
- 2 kg káposzta
- 1 dl olaj
- 1 tk. só
- 1 ek. cukor
- 2 tk. frissen őrölt bors
- 50 dkg fodros kocka tészta
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!