Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így készül a nagyiféle, omlós szilvalekváros kifli

Így készül a nagyiféle, omlós szilvalekváros kifli
hirdetés

Így készül a nagyiféle, omlós szilvalekváros kifli

Azért szeretem ezt a desszertet, mert légmentesen zárható dobozban akár 2-3 napig is eltartható, így remek ajándék is lehet egy ismerős névnapjára vagy születésnapjára.

Ha a nagyi receptjét szeretnéd követni, csak zsírt használj, hiszen ettől még omlósabb lesz a tészta. Ha pedig egy kis extra ízt adnál hozzá, reszelt citrom- vagy narancshéjat keverj a tésztába. A kifli bármilyen lekvárral kiváló, érdemes kipróbálni házi szilvalekvárral.

Hatlapost készítettem dupla adagban, mert mindig villámgyorsan elfogy

Hozzávalók (kb. 40 darabhoz):

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg lekvár (szilva, barack, eper)
  • porcukor a szóráshoz

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!