Ezt tedd meg ősszel! Így lesz szép, érett paradicsomod!
Noha napközben még jól felmelegszik a levegő, de azért már megjelentek az első őszi fagyok. Ez pedig döntés elé állítja a kerttulajdonosokat és a balkonkertészeket. Mit tegyenek a megmaradt paradicsommal?
Ha jönnek az első fagyok, tevékenykedni kell
Ha már jönnek az első fagyok, akár zöld a paradicsom, akár nem, le kell szedni. Ha a paradicsomok elérték a normál méretüket, elég egyet kettévágni, és megnézni a majait. Ha kis géles cseppecskével vannak beburkolva, a növény megfelel az érlelésre. De ha nem ezt látja az ember, akkor a paradicsomot célszerűbb zölden felhasználni – írta az Infostart.
Ezt is érdemes elolvasni: Ez a 7 leggyönyörűbb növény halottak napjára a sírokra, amik tartósak és jól bírják a hideget is
Ezt tedd!
Ha nincs fagyveszély, meg lehet próbálkozni, szabadban beérlelni a már félig piros paradicsomokat. Ekkor nincs más teendő, mint becsomagolni buborékfóliába a terméses növényt, hogy így kapja meg az utolsó „dobást” a beéréshez. Megér egy próbát az is, hogy a kiásott paradicsomnövényt fejjel lefelé függesztve tárolja az ember, reménykedve, hogy a paradicsomok így is beérnek.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!