Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ezt tedd meg ősszel! Így lesz szép, érett paradicsomod!

Ezt tedd meg ősszel! Így lesz szép, érett paradicsomod!
hirdetés

Ezt tedd meg ősszel! Így lesz szép, érett paradicsomod!

Noha napközben még jól felmelegszik a levegő, de azért már megjelentek az első őszi fagyok. Ez pedig döntés elé állítja a kerttulajdonosokat és a balkonkertészeket. Mit tegyenek a megmaradt paradicsommal?

Ha jönnek az első fagyok, tevékenykedni kell

Ha már jönnek az első fagyok, akár zöld a paradicsom, akár nem, le kell szedni. Ha a paradicsomok elérték a normál méretüket, elég egyet kettévágni, és megnézni a majait. Ha kis géles cseppecskével vannak beburkolva, a növény megfelel az érlelésre. De ha nem ezt látja az ember, akkor a paradicsomot célszerűbb zölden felhasználni – írta az Infostart. 

Ezt is érdemes elolvasni: Ez a 7 leggyönyörűbb növény halottak napjára a sírokra, amik tartósak és jól bírják a hideget is

Ezt tedd!

Ha nincs fagyveszély, meg lehet próbálkozni, szabadban beérlelni a már félig piros paradicsomokat. Ekkor nincs más teendő, mint becsomagolni buborékfóliába a terméses növényt, hogy így kapja meg az utolsó „dobást” a beéréshez. Megér egy próbát az is, hogy a kiásott paradicsomnövényt fejjel lefelé függesztve tárolja az ember, reménykedve, hogy a paradicsomok így is beérnek.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!