Így készül a klasszikus csülkös babgulyás nálunk
A babgulyás az egyik olyan tartalmas étel, ami után már csak egy kis édesség fér belénk – ha egyáltalán. Ez a fogás nem egyszerű leves, hanem igazi egytálétel, tele zöldséggel és hússal, ami igazán sűrűvé és laktatóvá teszi. Különlegessége, hogy kevesebb lével készül, mint a hagyományos bableves, és pörköltalappal sűrítik, ami miatt már egy tányér is jóllakat. Bár sokan nyáron is szívesen készítik bográcsban, igazi szezonja mégis a hideg téli hónapokban van.
Az étel fő alapanyaga a tarkabab, amit érdemes előző este beáztatni. Ez nemcsak a főzési időt rövidíti le, de csökkenti a puffadást is, mivel az áztatás során kioldódnak az emésztést nehezítő szénhidrátok. Fontos, hogy az áztatóvizet ne használjuk a főzéshez.
Ajánló: Kakaspörkölt készült estére nálunk, mennyei finom lett
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg szárazbab
- 80 dkg füstölt csülök
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 darab krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- 3 darab zöldpaprika
- 2 darab paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- Só és bors ízlés szerint
- Másfél liter víz
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!