Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így készül a klasszikus csülkös babgulyás nálunk

Így készül a klasszikus csülkös babgulyás nálunk
hirdetés

Így készül a klasszikus csülkös babgulyás nálunk

A babgulyás az egyik olyan tartalmas étel, ami után már csak egy kis édesség fér belénk – ha egyáltalán. Ez a fogás nem egyszerű leves, hanem igazi egytálétel, tele zöldséggel és hússal, ami igazán sűrűvé és laktatóvá teszi. Különlegessége, hogy kevesebb lével készül, mint a hagyományos bableves, és pörköltalappal sűrítik, ami miatt már egy tányér is jóllakat. Bár sokan nyáron is szívesen készítik bográcsban, igazi szezonja mégis a hideg téli hónapokban van.

Az étel fő alapanyaga a tarkabab, amit érdemes előző este beáztatni. Ez nemcsak a főzési időt rövidíti le, de csökkenti a puffadást is, mivel az áztatás során kioldódnak az emésztést nehezítő szénhidrátok. Fontos, hogy az áztatóvizet ne használjuk a főzéshez.

Ajánló: Kakaspörkölt készült estére nálunk, mennyei finom lett

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg szárazbab
  • 80 dkg füstölt csülök
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 darab krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 3 darab zöldpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • Só és bors ízlés szerint
  • Másfél liter víz

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!