hirdetés
Nagymamám elárulta, hogyan készül a tökéletes pásztor pite
Ez a kiadós húsos pite rendkívül népszerű mind a francia, mind az angol konyhában, de más országok is szívesen elkészítik. Javasolt nagyobb adagban főzni, mivel a hűtőben napokig eláll, és újramelegítve ugyanolyan finom, mint frissen. A pásztorpite tökéletes maradékmentő étel is, hiszen a maradék krumplipürét remekül fel lehet használni hozzá.
Hozzávalók 6 személyre:
- 80 dkg krumpli
- Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- 2 evőkanál vaj
- 8 evőkanál tejszín
- 1 tojássárgája
- 1 marék reszelt sajt
- 80 dkg darált sertéscomb
- Kevés olaj
- 2 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 1 teáskanál kakukkfű
- 2 babérlevél
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2,5 dl alaplé vagy víz
- 1 dl vörösbor
- 10 dkg borsó
- 15 dkg sajt (opcionális)
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!