Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Nagymamám elárulta, hogyan készül a tökéletes pásztor pite

Nagymamám elárulta, hogyan készül a tökéletes pásztor pite
hirdetés

Nagymamám elárulta, hogyan készül a tökéletes pásztor pite

Ez a kiadós húsos pite rendkívül népszerű mind a francia, mind az angol konyhában, de más országok is szívesen elkészítik. Javasolt nagyobb adagban főzni, mivel a hűtőben napokig eláll, és újramelegítve ugyanolyan finom, mint frissen. A pásztorpite tökéletes maradékmentő étel is, hiszen a maradék krumplipürét remekül fel lehet használni hozzá.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 80 dkg krumpli
  • Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • 2 evőkanál vaj
  • 8 evőkanál tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 1 marék reszelt sajt
  • 80 dkg darált sertéscomb
  • Kevés olaj
  • 2 fej hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2,5 dl alaplé vagy víz
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg borsó
  • 15 dkg sajt (opcionális)

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!