ÉrdekesMagazin.hu

Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez az őszi kert 8 legszebb virága, amit muszáj elültetni

Ez az őszi kert 8 legszebb virága, amit muszáj elültetni
hirdetés

Ez az őszi kert 8 legszebb virága, amit muszáj elültetni

Krizantém

A krizantémot méltán nevezik az ősz királynőjének, hiszen virágzása szorosan összefonódik az őszi időszak beköszöntével. Nem csupán a temetők díszei, hanem egyre gyakrabban feltűnnek a modern díszkertekben is, ahol gyönyörű színfoltot alkotnak a hidegebb hónapokban. A krizantémból termesztésében rengeteg különböző fajta található, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Vannak kifejezetten vágott virágként nevelt fajták, de cserepes változatok is népszerűek, amelyek akár balkonon is helyet kaphatnak.

Ajánló: Keverd ezt a locsolóvízhez, és a muskátlid állandóan virágozni fog

Mérete változatos, a legkisebb példányok mindössze 20 centiméteresek, míg a legnagyobbak akár másfél méterre is megnőhetnek. Virágformájuk is rendkívül sokféle lehet: az egyszerű, fél telt, telt, labda és pompon alakú virágzatok mind-mind egyedivé teszik ezeket a növényeket. A virágok színei is széles skálán mozognak: a sárga, rózsaszín, piros, narancssárga, fehér és ezek különböző árnyalatai közül választhatunk.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 8

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!