ÉrdekesMagazin.hu

Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így kell öntöznöd a növényeidet ősszel: ezt mindenki elfelejti

Így kell öntöznöd a növényeidet ősszel ezt mindenki elfelejti
hirdetés

Így kell öntöznöd a növényeidet ősszel: ezt mindenki elfelejti

Az ősz nem csupán a természet átalakulásának időszaka, de a kertészkedés is új kihívások elé állít minket. A nappalok rövidebbé válnak, az éjszakák hűvösebbek, és ezek a változások befolyásolják a növények gondozási igényeit is. Bár kertjeinkben még sok virág és zöldség található, a megszokott nyári feladatokat felül kell vizsgálnunk. Az egyik legfontosabb szempont ebben az időszakban az öntözés, amivel sokan nem foglalkoznak kellőképp.

Ajánló: Keverd ezt a locsolóvízhez, és a muskátlid állandóan virágozni fog

Az öntözés kulcsa októberben

Ősszel a vízhőmérséklet és az öntözés ideje kritikus szerepet játszik a növények egészségében. Az éjszakai hideg miatt a reggeli és esti öntözés már nem javasolt, mivel ez növelheti a betegségek, különösen a gombás fertőzések kockázatát. A legjobb időpont a növények öntözésére a déli órák, amikor a nap felmelegíti a levegőt és a talajt.

A vízhőmérsékletre is figyelni kell. Téves az a gyakori elképzelés, hogy a hideg víz előnyös lenne a növények számára. Valójában a túl hideg víz lassíthatja a növények növekedését, sőt, károsíthatja is őket. Ha esővizet használunk, érdemes megvárni, hogy az éjszakai hideg után kicsit felmelegedjen.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 5

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!