hirdetés
Vajpuha csülök pékné módra, mindig így készítem
A pekné módra készült csülök az egyik legízletesebb magyar étel, amely akkor a legfinomabb, ha a hús olyan puha, hogy szinte magától leválik a csontról, a bőre pedig ropogósra sül. A csülköt lassú főzéssel puhítjuk, majd sütőben fejezzük be, hogy kívül ropogós, belül pedig omlós legyen. A végén pedig vecsési savanyú káposztával tálaljuk, hogy az ízek tökéletes harmóniában találkozzanak.
Ajánló: Ezt a fűszert keverd a fasírtba és új szintre emeli az ízeket
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csülök (kb. 1,5-2 kg)
- 500 g vöröshagyma (kb. fél kiló)
- 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál szemes bors
- 2-3 babérlevél
- 1 evőkanál só
- 4-5 db közepes burgonya
- 2-3 evőkanál házi zsír
- Frissen őrölt bors ízlés szerint
- Zúzott fokhagyma (kb. 2-3 gerezd)
- Vecsési savanyú káposzta a tálaláshoz
A cikk folytatódik nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!