Hatlapost készítettem dupla adagban, még így is gyorsan elfogyott
A Hatlapos sütemény egy klasszikus édesség, amelyet különleges alkalmakra is gyakran készítenek. A vékony, puha lapokat finom kakaós vagy karamellás krémmel töltjük meg, ami garantáltan megédesíti a napot. A recept egy dupla adag, így nagyobb vendégsereg számára is szuper.
Hozzávalók a tésztához (dupla adag):
- 1 kg liszt, szitálva
- 20 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 16 dkg zsír
- 4 db tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 2 csomag szalalkáli
- Kb. 2,5 dl langyos tej
- Csipet só
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Elmorzsoljuk benne a zsírt, hogy finom, morzsás állagot kapjunk.
A langyos tejben feloldjuk a szalalkálit, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojásokat, a tejfölt, és az egészet alaposan összegyúrjuk.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt vékonyra nyújtjuk (40×32 cm), és sütőpapírral bélelt tepsi hátulján 180°C-on (alsó-felső sütés) kb. 10 perc alatt világosra sütjük.
Amikor a lapok megsültek, még melegen késsel alájuk vágunk, hogy könnyen le tudjuk venni őket a tepsi hátuljáról. A lapokat egymásra helyezhetjük, mindig takarjuk le őket, hogy puhák maradjanak.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!