hirdetés
Alföldi betyárgulyás – Ehhez a leveshez nem kell második, csak egy jó nagy szelet kenyér!
Ez a tartalmas leves nem csak a téli hidegben esik jól, hanem már a hűvösebb őszi napokon is szeretem elfogyasztani. Nekem elég utána egy desszert, másodikat sosem eszünk mellé. De lehet, hogy neked még az sem, mert garantáltan jól laksz vele. Egyébként a magyarok szerint a gulyás a top 10 legfinomabb étel közé tartozik, erről a Valaha.hu írt bővebben.
Itt olvashatsz jobbnál jobb recepteket
Hozzávalók az alföldi betyárgulyáshoz:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg sertéshús
- 5 db krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 20 dkg gomba
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 15 dkg csipetke
- kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál tejföl
- csipetke, vagy galuska ízlés szerint
A recept folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!