hirdetés
Így készül az igazi tanyasi tyúkhúsleves, az eredeti 50 éves recept alapján
Mindenki tudja, milyen isteni finom is az igazi tyúkhúsleves, ami elengedhetetlen része egy hétvégi ebédnek. Az igazi tyúkhúsleves egy klasszikus és örök kedvenc egy hagyományos magyar étel, ami mindig otthonos és meleg hangulatot teremt és összehozza az egész családot. Ezt a receptet követve garantáltan egy ízletes, tradicionális és gazdag levest készíthetsz, tele friss zöldségekkel és omlós tyúkhússal.
Ajánló: Sztárszakács elárulta a titkot, hogyan nem szárad ki a rántott hús sütés közben
Hozzávalók
- Kb. 1,50-1,70 kg-os tyúk vagy kakas,
- 10 dkg sárgarépa,
- 10 dkg petrezselyemgyökér,
- 5 dkg zeller,
- 5 dkg karalábé,
- 2 középnagyságú gomba,
- 20 dkg kifejtett,
- zsenge zöldborsó, (télen 10 dkg zsenge konzervborsó),
- 30 dkg rózsáira szedett karfiol (tavasszal 10-15 dkg tisztított spárgát használunk a karfiol helyett),
- 11/2 dkg só.
- 10-12 szem egész bors,
- 2 dkg hagyma,
- 1 evőkanál paradicsompüré,
- 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
- 3 dkg zsír,
- 2-2,5 liter víz.
- Finommetélthez 1 tojás, 8-10 dkg liszt.
A recept folytatásáért a reklám alatt kattints a tovább gombra!