hirdetés
Méteres kalács recept, először sütöttem
A ferdén szeletelt méteres sütemény régen nagyanyáink és dédanyáink idejében igazi ünnepi édességnek számított. Nem volt olyan esküvő vagy családi összejövetel, ahol ne lett volna jelen. Nevével ellentétben nem kalácsról van szó, hanem egy olajos, vizes piskótából készült desszertről. A krémek tekintetében szabad a választás: bármilyen ízű pudinggal megtölthető, akár kétféle ízesítéssel és színnel is. Az elkészítése pedig sokkal egyszerűbb, mint amilyennek elsőre tűnik.
Hozzávalók:
Sárga és kakaós piskóta:
- 5 db tojás
- 200 g porcukor
- 1 csipet só
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl napraforgóolaj
- 1 csomag sütőpor
- 250 g finomliszt
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Puncsos vajkrém:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 200 g porcukor
- 250 g vaj
- 50 ml rum
Csokoládéöntet:
- 300 g étcsokoládé
- 200 ml habtejszín
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 50 g porcukor
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!