Életem végéig tudnám enni: libamáj saját zsírban
A libamáj a leglágyabb és legfinomabb belsőség, amely a luxus élelmiszerek szimbóluma, a húsok pezsgője. Évente egyszer vagy legfeljebb kétszer kerül az asztalunkra, általában nagyobb ünnepek alkalmával, és ilyenkor egyszerűen készítjük el, hogy igazán érvényesüljön az íze.
Az első kihívás, amellyel a libamáj kapcsán szembesülünk, az ára. Ez az egyik legdrágább termék a hentespultban, ráadásul nagy méretben árulják, és csak egészben kapható, így nem lehet belőle kisebb, például húszdekás darabokat venni. Ez nem csak azért jelent gondot, mert így jelentős összeget kell érte fizetni, hanem azért is, mert fél kiló libamáj elfogyasztásához már komoly társaságra van szükség. Még egy húszfős családnak sincs szüksége többre harminc dekánál.
Két megoldás kínálkozik: vagy összefog a család és megosztozik a vásárláson, vagy egészben megvesszük, és az egyik felét gyorsan lefagyasztjuk. Mindkét módszer jól működik, bár bármi frissen a legfinomabb, a fagyasztás sem rontja el a libamájat.
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 30 dkg libamáj
- 30 dkg libazsír
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!