Az osztrák háziasszonyok receptje, így készül a bécsi burgonyasaláta
Egy osztrák finomság: bécsi burgonyasaláta. Ma gyönyörű, márványos mangalica tarját sütöttem fokhagymásan, ehhez pedig, osztrák burgonyasalátát szervíroztam. Igaz, nem egy tipikus magyaros étel, de isteni finom. Igen, tudom, hogy hagyományosan a bécsi szelet kísérőjeként szolgálják fel, de már untam a hasáb burgonyát, krokettet és a pürét, valami újdonságra vágytam.
A recept különlegessége, hogy marha alaplé kerül a burgonyára. De Ti használhattok bármilyen alaplevet. A forró alaplébe (5 dl) belevágtam egy fej fehér hagymát, pontosabban leforráztam a hagymát az alaplével. Ez lett az egyik összetevője a salátának. A másik egy szósz, amibe tettem mustárt (tárkonyosat), olajat, tárkonyecetet (borecettel is finom tud lenni), sót és borsot.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!