hirdetés
Íme a japán trükk: ettől lesz isteni finom a főtt rizs
Sokszor főzöl rizst, mégsem lesz olyan, amilyennek szeretnéd? Akkor ez a cikk neked szól, úgyanis egy japán trükk segítségével nálad is isteni, pörgős lesz ezentúl a főtt rizs!
Rengeteg fajta rizs van már a boltok polcain, de a japánok a basmati vagy jázmin rizsre esküsznek csak. Ezek a hosszúszemű rizsek a legnépszerűbbek, ezekből könnyen tökéletes rizst főzhetsz. Persze csak, akkor ha megfelelő mennyiségű vizet adsz hozzá, mert ez még egy nagyon fontos kritérium a pergős rizs elkészítésénél.
Ezt is érdemes elolvasnod: Régi családi recept: Házi fokhagymás kenyér a nagymamámtól
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 160 g rizs
- víz
- egy evőkanál olaj
- fél tk. só
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!