Nyíregyházi módszer: Szabolcsban így teszik el a szőlőt télire, tanuld meg te is a trükköt!
Egy nagyon kedves szabolcsi háziasszony beavatott a házi praktikájába, aminek köszönhetően megtanulhattam, hogyan is kell eltenni a szőlőt télire. Most van itt az ideje annak, hogy ti is megtanuljátok ezt a módszert!
Ajánló: Nagymamám módszere: Így tedd el a főtt kukoricát télire
Ne csüggedj, ha nincsen saját lugasod, attól még te is eltehetsz szőlőt télire.
Már egyre több háziasszony kísérletezik a szőlő elrakásával, de egyiküknek sem lesz olyan finom, mint a szabolcsi háziasszonyoké, hogy miben különbözik a befőtt, máris elárulom!
A szőlő rendkívül egészséges, hiszen méregtelenítő, vízhajtó, csökkenti a húgysav szintjét a vérben, ráadásul tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így már csak ezért is érdemes télire elrakni belőle.
A szabolcsi háziasszonyok egyik alapelve a szőlő feldolgozásánál az az, hogy nem használnak tartósítószert. A szőlőt, lekvárnak, befőttnek és szörpnek teszik el, mert váltig állítják minden évszakban jól esik a kellemesen édes-fanyar íz.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!