hirdetés
Jobb, ha tudod! Ezt jelenti a fehér réteg a savanyúság tetején!
A nyár a befőzések, savanyúságok készítésének az ideje, de nem árt, ha leszögezünk a savanyúsággal kapcsolatban valamit!
A savanyúság fehér bevonatának megjelenése nem mindig jelenti azt, hogy penészesek. Ezt a színt a tejsavbaktériumok fermentációs és szaporodási folyamata provokálja.
A fermentáció egy erjedési folyamat, ami akkor következik be, ha a környezetben nem áll rendelkezésre elegendő oxigén.
Ajánló: Kiderült, mi a titka: ETTŐL lesz sokáig roppanós a kovászos uborka
Megfelelő főzés esetén ez a fehér réteg veszélytelen és csak azt jelzi, hogy a tejsavbaktériumok aktívitásba kezdtek. Ez a folyamat akkor kezdődik el, ha csak sós lébe tettük el és nem adtunk ecetet a savanyúsághoz, valamint, ha nem érintkeztek oxigénnel.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!