ÉrdekesMagazin.hu

Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ezt tudnod kell a sárgabarackról! Ilyen hatása van igazából emberi szervezetre!

Ezt tudnod kell a sárgabarackról! Ilyen hatása van igazából emberi szervezetre!
hirdetés

A nyár egyik legnépszerűbb és legízletesebb gyümölcse a sárgabarack. Különösen élvezetes, ha otthon is terem, és éretten szedhetjük le a fáról, hogy frissen beleharaphassunk.

Nemcsak önmagában fogyasztva finom, hanem süteményekbe, fagylaltokba, turmixokba, zabkásába és számos más ételbe is bátran beletehetjük. Különleges ízével és magas tápanyagtartalmával gazdagítja és feldobja az ételeket.

Nézzük, hogy miért olyan hasznos a szervezetünk számára, ha rendszeresen fogyasztunk sárgabarackot.

Ezt is érdemes elolvasnod: Sárgabarack lekvár a régi recept szerint, tartósító nélkül, évekig eláll és a színe is bámulatos

Víztartalom

Mint minden gyümölcsnek, a sárgabaracknak is jellemzően magas a víztartalma, ami a nyári hónapokban különösen hasznos dolog, hiszen a hidratáltság fenntartása ebben az időszakban kifejezetten fontos. A természetes vízzel pedig fontos tápanyagokat is beviszünk egyszerre.

Rosttartalom

A gyümölcsök azért kifejezetten egészségesek, mert a bennük lévő rosthoz vizet is szolgáltatnak, amely tökéletes kombináció a megfelelő bélmotilitás eléréséhez és a jó emésztéshez. A rostok ugyanakkor közrejátszanak a szív-érrendszeri betegségek és a vastagbélrák kockázatának csökkentéséhez. Segítenek a jóllakottságérzés elérésében és az ideális testalkat fenntartásában. Fontos, hogy ne a levét fogyaszd, hanem az egész gyümölcsöt.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!