Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Püspökkenyér – A nagymamámtól tanultam, íme a végeredmény

Püspökkenyér – A nagymamámtól tanultam, íme a végeredmény
hirdetés

Püspökkenyér – A nagymamámtól tanultam, íme a végeredmény. Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye, amely mindig különleges helyet foglalt el az ünnepi asztalunkon, és persze nem csak a nagyobb ünnepekkor készítettük ezt, hanem akár egy családi összejövetelen is. A nagymamám titkos receptje alapján készült, amely generációkon át öröklődött a családunkban. Az illatos, ízletes sütemény minden alkalommal felidézi bennem a közös sütés emlékeit és az együtt töltött boldog pillanatokat.

Ezt is érdemes megsütni: Pihe puha cseresznyés süti recept, meggyel is el lehet készíteni, nagyon egyszerű

Hozzávalók a püspökkenyérhez:

  • 6 tojás,
  • 14 dkg liszt,
  • 12 dkg cukor,
  • egy citrom reszelt héja,
  • 4 dkg olvasztott, alig langyos vaj.

Összesen 25 dkg gyümölcs:

  • 5 dkg mazsola,
  • 5 dkg dió,
  • 5 dkg (2 szelet) csokoládé,
  • 5 dkg birsalmasajt,
  • végül 5 dkg vegyes, cukrozott gyümölcs.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!