Így lesz tökéletes a savanyú paprika 3 lépésben
Az ecetes chili paprika készítés nem nagy ördöngőség, a legkevésbé érzékeny savanyúságok közé tartozik, de így is nagyon sokan elrontják. Nem virágzik, nem puhul meg és nem erjed könnyen. Ráadásul nagyon gyorsan elkészülnek, és télen is pluszt jelentenek, amikor sok olyan ételt főzünk, amelyeket csípős paprikával fogyasztunk. Például pörkölthez, sült húshoz nagyon jó, de a vasárnapi ebéd egyik gyakori kiegészítője is, mivel szinte mindenki szereti a savanyúságot.
Savanyításánál a pozitív szempontok a paprika természetes csípősségéből adódnak, amelyet gyakran használnak más zöldségek pácolásakor. Az ecetes paprika finom, és ha van ilyen a kertben, kár lenne nem kihasználni a lehetőséget, hogy télre elrakjuk magunknak.
Ez is érdekelhet: A citrommag 10 lenyűgöző előnye: apró kincs a táplálkozásban
Ecetes csípős paprika – hozzávalók:
- 300 g csípős paprika
- 300 ml víz
- 300 ml 10 %-os ecet
- 3 teáskanál jódozatlan só
- 3 evőkanál cukor (vagy méz)
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!