hirdetés
Akácvirág szörp, de ezekkel az arányokkal akár orgona, bodza, vagy levendula szörpöt is lehet készíteni
Ahogy a tavasz átadja helyét a már-már nyárias időnek, a kertek első dísznövényei, a nárciszok és a tulipánok elhullanak, és megérkezik az első igazi illatbomba, az akácvirág. Sokak számára ez a virág különösen az anyák napján jelentős, és bár kevesebben tudják, remek szörp készíthető belőle. Ha szereted a friss bodza, ibolya, levendula, vagy orgonavirág szörpöket, az akácvirág szörp is el fogja nyerni a tetszésedet, ráadásul elkészítése nagyon egyszerű.
Hozzávalók
A bodza, ibolya, levendula és orgonavirágnál ugyanez az arány:
- Fél liternyi száráról lecsipegetett fehér-akácvirág (bodza, ibolya, levendula, orgonavirág),
- Fél liter víz,
- Fél liternyi cukor,
- Fél citrom 3-4 részre darabolva.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!