hirdetés
A svéd uborkasaláta eléggé hasonlít a mi uborkasalátánkra, azonban mégis más ízélményt nyújt. Ahány ház, annyi szokás, változhatnak a hozzávalók és az arányok is ízlés szerint.
Szerintem érdemes kipróbálni, mert biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Mi mostanában csak ezt készítettük, nagyon passzolt pörkölt, grillezett húsok mellé.
Hozzávalók
- 4 kg uborka (én most kígyóuborkából csináltam. De fürtös uborka is jó hozzá),
- 1 kg vörös vagy lilahagyma,
- 6 dl víz,
- 4 dl ecet (20 %-os),
- 60 dkg cukor,
- 9 dkg só,
- 12 g mustármag (most kihagytam),
- 1 kk nátrium-benzoát.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!