hirdetés
Mindössze 3 hozzávalóra van szükség a sűrű, édes eperlekvárhoz, és semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.
A lekvár készítésénél nagyon fontos, hogy lehetőleg kezeletlen, biogyümölcsöt használjunk. Mivel külön nem adunk pektint a lekvárhoz, az eper pedig nem tartalmaz sokat, fontos, hogy mind a citrom leve, mind a héja a dzsembe kerüljön.
A lekvárhoz sok cukorra van szükség, lehet, hogy első olvasásra túlzónak tartjátok, de a cukor segít majd a tartósításban, így nem fog megromlani.
Fontos, hogy tiszta, sterilizált üvegekbe töltsük, vagyis a befőttesüvegeket – a tetőkkel együtt – forró vízben főzzük ki.
Hozzávalók:
- 8 kg eper,
- 2 kg cukor,
- 4 citrom leve.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!