ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

6 tipp egy kertésztől, hogyan ültess káposztát úgy, hogy egészséges és bőséges termésed legyen

hirdetés

6 tipp egy kertésztől, hogyan ültess káposztát úgy, hogy egészséges és bőséges termésed legyen


Káposzta sok konyhában alapélelmiszer, sokoldalúsága és egészségügyi előnyei miatt, gondos termesztést igényel ahhoz, hogy jól fejlődjön. A megfelelő talaj kiválasztásától kezdve a növények védelméig minden lépés fontos a sikeres káposzta termesztésben.

Talaj előkészítés és ültetés

Mielőtt káposztát ültetnél, fontos, hogy biztosítsd a talaj optimális állapotát. A káposzta jól levezetett, termékeny talajt kedvel semleges pH értékkel. A savas talajok gátolhatják a növekedést és hajlamosíthatják a növényeket a betegségekre. A savas talaj javításához fontold meg a mészhomok hozzáadását a pH szint beállításához. Emellett a talaj dúsítása komposzttal vagy jól rothadt trágyával szükséges tápanyagot biztosít a káposzta fejlődéséhez.

Ültetés mélysége és távolsága

A káposzta ültetésekor a távolság és a mélység fontos tényezők, amelyek befolyásolhatják a növekedésüket. Javasolt őket kb. 30 cm távolságra ültetni, hogy minden növény megfelelően tudjon nőni. Ez a távolság segít megakadályozni a növények tápanyagokért és napfényért való versengését, elősegítve ezzel az egészségesebb növekedést és jobb levegőkeringést, ami csökkenti a betegség kockázatát.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!