Somogyi Galuska
Fő: 2
Mennyi idő alatt van kész: 20 perc
Hozzávalók:
- 250 g finomliszt
- só
- 190 ml víz
- 1db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g kenyérszalonna
- 400 g tejföl
- 1 t.k. fűszerpaprika
Elsőnek is, feltesszük melegedni a főzővizet egy csipet sóval. A sót, a lisztet, a tojást egy nagyobb tálba tesszük, és szépen összedolgozzuk. Fontos megjegyezni, hogy ne keverjük túl a tésztát, amíg nem forr a víz fel, mert nyúlni fog, és sokkal nehezebb lesz majd kiszaggatni. Amikor felforrt végre a víz, beleszaggatjuk az elkészült tésztát, és 3 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.A szalonnát kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját, majd tálalásig félretesszük letakarva.
A zsíron, közepes lángon nagyjából 8 perc alatt megdinszteljük a kis kockákra vágott hagymát és a fokhagymát.Ezek után lehúzzuk a tűzről, megszórjuk paprikával, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzhelyre, belekeverjük a tejfölt meg a galuskát, átmelegítjük és ízesítjük.
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!